Onigiri czyli przysmak z ryżu na codzień i od święta - po japońsku
Źródło: http://bolozaurowesmaczki.blogspot.com/2015/03/onigiri-czyli-na-codzien-i-od-swieta-po.html
Onigiri (jap. 御握り o-nigiri, znane takze jako o-musubi 御結び) - to popularna potrawa serwowana w Japonii. Onigiri robi sie z ryzu, ktoremu nadajemy ksztalt trojkatny lub owalny. Oryginalnie c...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 0
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 6
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 20
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 14
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Proba generalna - pierwszy przepis i tym samym poczatek... ⇖ 570
Bedac w Anglii uslyszalem o dziwnym wykorzystaniu owocu... ⇖ 733
UWAGA JEST TO PRZEPIS TRUDNY I SKOMPLIKOWANY !!! (ale po... ⇖ 615
Walentynki za nami - ale juz niedlugo dzien kobiet/chlopaka... ⇖ 700
Jest to jeden z moich dawnych debiutanckich przepisow... ⇖ 527
Hello - natchniony pomyslem jednego z krakowskich trenerow... ⇖ 912
Dzien kobiet co prawda za nami, ale ciasto ktore chcialem... ⇖ 607
Pora na podstawy ^^ Podstawowym przepisem numer 1 jest... ⇖ 588
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 557
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 466
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 393
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 369
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 359
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 225









































