Oponki ptysiowe z mascarpone

Piękne oponki z ciasta parzonego przełożone kremem z mascarpone i powidłami. Prezentują się bardzo elegancko i są proste w przygotowaniu. Czas przygotowania: 35 min Czas pieczenia: 20 min SKŁADNIKI (na 10 szt.) Ciasto parzone 1/2 szklanki wody (125 ml) 50 g masła 1/2 szklanki mąki (80 g) 2 jajka L Krem z mascarpone 250 g serka mascarpone kubek śmietanki kremówki 36 % (200 g) 1-2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego * Mascarpone i śmietanka powinny być...
Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na szybką, sycącą i wyjątkowo smaczną... ⇖ 16
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 26
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 19
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 123
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 125
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 146
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 162
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 136
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1585
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 267
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 216
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 205
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 155
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 129