Orkiszowy chleb bez wyrabiania

Ten bochen jest bardzo prosty w wykonaniu, bo właściwie to niewiele trzeba przy nim robić.Ma chrupiącą skórkę i miękki, sprężysty miąższ.Trzeba go jednak wypiekać w garnku żeliwnym, który zastępuje tu niejako piec chlebowy.Jeśli ktoś nie ma garnka żeliwnego, może być rzymski lub naczynie żaroodporne ale trzeba uważać aby nie pękło, chociażby podczas wkładania chleba do...
Najnowsze przepisy
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 14
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 9
Pieczone kasztany to smak jesieni, którego nie da się... ⇖ 11
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 11
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 14
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 48
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 50
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 60
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 62
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 151
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 93
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 78
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 761
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 299
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 247
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 184
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 178