Orzechowiec w cieście półfrancuskim – kuchnia podkarpacka

Orzechowiec w cieście półfrancuskim – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Rzeszów, gmina Rzeszów, powiat m. Rzeszów Mielone orzechy włoskie to popularny składnik podkarpackich ciast. Zazwyczaj miesza się je z ubitą pianą z białek i piecze w cieście drożdżowym albo krucho-drożdżowym jako zawijańce albo cista przekładane. Orzechowiec, który dzisiaj proponuję, upieczony jest w...
Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na szybką, sycącą i wyjątkowo smaczną... ⇖ 13
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 24
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 19
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 386
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 245
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 218
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5436
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 255
Bandurjanki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: powiat... ⇖ 408
Jabczok – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krasna, gmina... ⇖ 596
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1578
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 216
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 204
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 155
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 128