Najnowsze przepisy
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 20
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 17
Orzechowiec w cieście półfrancuskim – kuchnia podkarpacka
Orzechowiec w cieście półfrancuskim – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Rzeszów, gmina Rzeszów, powiat m. Rzeszów Mielone orzechy włoskie to popularny składnik podkarpackich ciast. Zazwyczaj miesza się je z ubitą pianą z białek i piecze w cieście drożdżowym albo krucho-drożdżowym jako zawijańce albo cista przekładane. Orzechowiec, który dzisiaj proponuję, upieczony jest w...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 41
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 94
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 78
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 108