Owoce morza smażone na głębokim oleju
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/owoce-morza-smazone-na-glebokim-oleju,1405.html
Składniki: 10 sztuk szprotek 100 gramów krewetek 300-400 gramów kałamarnic 100 gramów mąki krupczatki ok 250 ml. oleju do smażenia sól cytryna Przygotowanie: Szprotki czyścimy jak tradycyjną świeżą rybę lub zostawiamy taką jak jest (sprawa indywidualna). Krewetki świeże czyścimy zdejmując łupinę i usuwamy zabrudzenia. Od kałamarnic odcinamy czułki, odcinamy głowę i usuwamy oczy z odwłoku. […] The post Owoce morza smażone na głębokim oleju appeared first on...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 15
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 53
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 534
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 541
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 494
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 582
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2832
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1462
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 850
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650









































