Owoce morza smażone na głębokim oleju

Składniki: 10 sztuk szprotek 100 gramów krewetek 300-400 gramów kałamarnic 100 gramów mąki krupczatki ok 250 ml. oleju do smażenia sól cytryna Przygotowanie: Szprotki czyścimy jak tradycyjną świeżą rybę lub zostawiamy taką jak jest (sprawa indywidualna). Krewetki świeże czyścimy zdejmując łupinę i usuwamy zabrudzenia. Od kałamarnic odcinamy czułki, odcinamy głowę i usuwamy oczy z odwłoku. […] The post Owoce morza smażone na głębokim oleju appeared first on...
Najnowsze przepisy
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 2
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 11
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 19
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Ekspresowe, przepyszne rogaliki. Nie trzeba czekać, aż... ⇖ 141
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 467
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 476
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 460
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 526
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 766
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 310
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 266
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 189
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 187