Owoce morza smażone na głębokim oleju
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/owoce-morza-smazone-na-glebokim-oleju,1405.html
Składniki: 10 sztuk szprotek 100 gramów krewetek 300-400 gramów kałamarnic 100 gramów mąki krupczatki ok 250 ml. oleju do smażenia sól cytryna Przygotowanie: Szprotki czyścimy jak tradycyjną świeżą rybę lub zostawiamy taką jak jest (sprawa indywidualna). Krewetki świeże czyścimy zdejmując łupinę i usuwamy zabrudzenia. Od kałamarnic odcinamy czułki, odcinamy głowę i usuwamy oczy z odwłoku. […] The post Owoce morza smażone na głębokim oleju appeared first on...
Najnowsze przepisy
Dieta katogeniczna - dlaczego warto ją stosować oraz... ⇖ 15
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 20
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 30
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 36
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 496
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 506
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 482
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 553
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1217
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1038
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 865
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 838
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 769
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 464
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 387









































