Owoce morza smażone na głębokim oleju

Składniki: 10 sztuk szprotek 100 gramów krewetek 300-400 gramów kałamarnic 100 gramów mąki krupczatki ok 250 ml. oleju do smażenia sól cytryna Przygotowanie: Szprotki czyścimy jak tradycyjną świeżą rybę lub zostawiamy taką jak jest (sprawa indywidualna). Krewetki świeże czyścimy zdejmując łupinę i usuwamy zabrudzenia. Od kałamarnic odcinamy czułki, odcinamy głowę i usuwamy oczy z odwłoku. […] The post Owoce morza smażone na głębokim oleju appeared first on...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 8
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 12
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 22
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 452
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 458
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 446
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 509
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1902
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188