Pachnące cynamonem jabłka zapiekane w cieście francuskim

Polskie, dojrzewajace w promieniach jesiennego slonca jablka zawiniete w pâte feuilletée rodem z Francji to swietna propozycja chrupiacego, pachnacego cynamonem, blyskawicznego w przygotowaniu deseru. Idealnie komponuje sie z aromatyczna kawa w gronie najblizszych.Skladniki:2 ciasta francuskie 4 jablka1 jajko (roztrzepane do posmarowania ciasta)olej do wysmarowania formyCukier cynamonowy:2 lyzec...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 21
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 10
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 9
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 23
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 721
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 789
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 782
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 747
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 935
Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na... ⇖ 905
Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i... ⇖ 861
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 806
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 342
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 236
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 227