Padina
Źródło: https://ricette.pl/przepisy/padina,1589.html
Składniki: 500 gramów mąki 80 gramów oleju lub 125 gramów smalcu 1,5 łyżeczki sody 170 ml. woda 15 gramów Przygotowanie: Łączymy suche składniki w misce i dodajemy tłuszcz, staramy się połączyć z mąką. Następnie stopniowo dodajemy wodę i teraz łączymy już dobrze nasze ciasto. Gdy jest wszystko połączone dzielimy na 5 części. I z każdej […] The post Padina appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 8
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 22
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 14
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 105
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 523
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 528
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 487
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 574
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1401
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 645
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 560
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 545
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 493
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 445
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 439
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 425
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 331









































