Paella negra
Źródło: http://zielonakuchnia.blogspot.com/2020/06/paella-negra.html
Dziś po raz kolejny zabieram Was w podróż do Hiszpanii. Paella jest właściwie moją ulubioną hiszpańską potrawą. Do tego lekka i prosta w przygotowaniu. Poprzednim razem pojawił się przepis na klasycznąPaella marinera, tym razem pora na kolejną najbardziej popularną- paellę negrę, czyli z dodatkiem owoców morza i tuszu z kałamarnicy.Składniki (2 porcje)-350-400 g...
Najnowsze przepisy
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 4
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 11
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 17
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany... ⇖ 828
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne... ⇖ 669
Uwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do... ⇖ 767
Siekane kotlety są fajną alternatywą dla zwykłych... ⇖ 789
Lubię proste i wytawne muffinki. Chociaż często są... ⇖ 799
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 569
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 497
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 482
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 406
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 247
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 246









































