Paella Valenciana po polsku
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2020/05/paella-valenciana-po-polsku.html
Paella to typowe danie kuchni hiszpańskiej, którego bazą jest ryż. Pochodzi z okolic Walencji i ma bardzo wiele odmian. Nazwa potrawy pochodzi od naczynia, w której się ją przygotowuje - metalowej patelni z dwoma uchwytami. Ta wersja to chyba jedna z najprostszych. I myślę, że i Wam będzie smakować, bo ma polski akcent - kiełbaskę ;-) Z podanych składników wyszła naprawdę duża...
Najnowsze przepisy
Szukasz przepisów na roślinne zupy? Mam dla Ciebie aż 12... ⇖ 3
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 5
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 18
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 8
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 8
Ostatnio na słodki poczęstunek przygotowałam muffinki z... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 45
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 43
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 34
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 49
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 71
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2014
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 958
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 873
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 846
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































