Paella Valenciana po polsku
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2020/05/paella-valenciana-po-polsku.html
Paella to typowe danie kuchni hiszpańskiej, którego bazą jest ryż. Pochodzi z okolic Walencji i ma bardzo wiele odmian. Nazwa potrawy pochodzi od naczynia, w której się ją przygotowuje - metalowej patelni z dwoma uchwytami. Ta wersja to chyba jedna z najprostszych. I myślę, że i Wam będzie smakować, bo ma polski akcent - kiełbaskę ;-) Z podanych składników wyszła naprawdę duża...
Najnowsze przepisy
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 14
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 8
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 14
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 10
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 125
Przepisy z bloga
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 48
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 42
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 53
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 50
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 42
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 57
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 269
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 125
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 39
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 36
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27







































