Paella Valenciana po polsku
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2020/05/paella-valenciana-po-polsku.html
Paella to typowe danie kuchni hiszpańskiej, którego bazą jest ryż. Pochodzi z okolic Walencji i ma bardzo wiele odmian. Nazwa potrawy pochodzi od naczynia, w której się ją przygotowuje - metalowej patelni z dwoma uchwytami. Ta wersja to chyba jedna z najprostszych. I myślę, że i Wam będzie smakować, bo ma polski akcent - kiełbaskę ;-) Z podanych składników wyszła naprawdę duża...
Najnowsze przepisy
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 2
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 5
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 7
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 37
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 51
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 48
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 40
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 56
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 77
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2160
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1154
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 997
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 918
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 899
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 672









































