Paella Valenciana po polsku
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2020/05/paella-valenciana-po-polsku.html
Paella to typowe danie kuchni hiszpańskiej, którego bazą jest ryż. Pochodzi z okolic Walencji i ma bardzo wiele odmian. Nazwa potrawy pochodzi od naczynia, w której się ją przygotowuje - metalowej patelni z dwoma uchwytami. Ta wersja to chyba jedna z najprostszych. I myślę, że i Wam będzie smakować, bo ma polski akcent - kiełbaskę ;-) Z podanych składników wyszła naprawdę duża...
Najnowsze przepisy
Kolory to mój sposób na przetrwanie listopadowej szarugi... ⇖ 3
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 9
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 15
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 15
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 16
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 34
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 58
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 57
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 704
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 561
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 254
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 244
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 205









































