Paella Valenciana po polsku
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2020/05/paella-valenciana-po-polsku.html
Paella to typowe danie kuchni hiszpańskiej, którego bazą jest ryż. Pochodzi z okolic Walencji i ma bardzo wiele odmian. Nazwa potrawy pochodzi od naczynia, w której się ją przygotowuje - metalowej patelni z dwoma uchwytami. Ta wersja to chyba jedna z najprostszych. I myślę, że i Wam będzie smakować, bo ma polski akcent - kiełbaskę ;-) Z podanych składników wyszła naprawdę duża...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 18
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 25
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 28
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 29
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 72
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 58
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 65
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 72
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 62
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3145
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2179
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1523
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 732
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 716
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































