Paella Valenciana po polsku

Paella to typowe danie kuchni hiszpańskiej, którego bazą jest ryż. Pochodzi z okolic Walencji i ma bardzo wiele odmian. Nazwa potrawy pochodzi od naczynia, w której się ją przygotowuje - metalowej patelni z dwoma uchwytami. Ta wersja to chyba jedna z najprostszych. I myślę, że i Wam będzie smakować, bo ma polski akcent - kiełbaskę ;-) Z podanych składników wyszła naprawdę duża...
Najnowsze przepisy
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 10
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 18
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Ekspresowe, przepyszne rogaliki. Nie trzeba czekać, aż... ⇖ 132
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 13
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 22
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Te ciasteczka to totalny game changer! Przepyszne, na... ⇖ 71
Swego czasu te szaszłyki w kurczaku były bardzo popularne... ⇖ 58
Jak nie macie ochoty na jedzenie kotleta w towarzystwie... ⇖ 71
Coś szybkiego na obiad. W międzyczasie jak będzie... ⇖ 71
Do takiego bajgla można napakować na co tak naprawdę... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 765
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 310
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 264
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 189
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 186