PAGNOTTA, włoski chlebek
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2020/03/pagnotta-woski-chlebek.html
Dziwny czas nastał, niepodobny do żadnego wcześniej. Bycie samowystarczalnym teraz to wartość nie do przecenienia. Tak pomyślałam, że warto umieć samemu upiec chleb, z dobrej mąki, lekki i wartościowy, podobnie jak zrobić dobry obiad z tego co w lodówce..i takimi przepisami będę się dzielić.Zacznę od przepisu na chlebek włoski na drożdżach, lekki i dobrze przyswajany dzięki...
Najnowsze przepisy
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 3
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 12
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 10
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 16
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 12
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 35
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 569
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 526
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 619
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 509
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 496
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 548
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 591
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 555
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1738
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1062
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 578
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 545
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 475
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































