Pain Rustique
Źródło: https://kuchennefascynacje.home.blog/2021/11/23/pain-rustique/
Pierwszy raz robiłam chleb na zaczynie poolish i przyznam, że podoba mi się ta metoda. Chleb wyszedł mięciutki z mocno chrupiącą skórką czyli tak jak lubię najbardziej. Z tej porcji wychodzą dość spore 2 bochenki z większymi lub mniejszymi dziurami w miąższu. Przepis z bloga Moje Wypieki. Składniki na zaczyn ( poolish ) : 455… Czytaj dalej Pain Rustique
Najnowsze przepisy
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 5
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 13
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 32
Cynamonowe wypieki to jedne z najbardziej lubianych u mnie... ⇖ 82
Proste, korzenne ciasto idealne do jesiennej kawy. Przepis... ⇖ 70
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 460
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 340
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 339
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 299
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 227
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 198
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 174
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 171
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































