Pain Rustique
Źródło: https://kuchennefascynacje.home.blog/2021/11/23/pain-rustique/
Pierwszy raz robiłam chleb na zaczynie poolish i przyznam, że podoba mi się ta metoda. Chleb wyszedł mięciutki z mocno chrupiącą skórką czyli tak jak lubię najbardziej. Z tej porcji wychodzą dość spore 2 bochenki z większymi lub mniejszymi dziurami w miąższu. Przepis z bloga Moje Wypieki. Składniki na zaczyn ( poolish ) : 455… Czytaj dalej Pain Rustique
Najnowsze przepisy
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 12
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 16
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 10
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 17
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 10
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 71
Przepisy z bloga
Cynamonowe wypieki to jedne z najbardziej lubianych u mnie... ⇖ 78
Proste, korzenne ciasto idealne do jesiennej kawy. Przepis... ⇖ 64
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 78
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 168
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 71
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 40
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 38
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 31







































