Pain Rustique
Źródło: https://kuchennefascynacje.home.blog/2021/11/23/pain-rustique/
Pierwszy raz robiłam chleb na zaczynie poolish i przyznam, że podoba mi się ta metoda. Chleb wyszedł mięciutki z mocno chrupiącą skórką czyli tak jak lubię najbardziej. Z tej porcji wychodzą dość spore 2 bochenki z większymi lub mniejszymi dziurami w miąższu. Przepis z bloga Moje Wypieki. Składniki na zaczyn ( poolish ) : 455… Czytaj dalej Pain Rustique
Najnowsze przepisy
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 7
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 17
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 38
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 142
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 33
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 33
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Cynamonowe wypieki to jedne z najbardziej lubianych u mnie... ⇖ 79
Proste, korzenne ciasto idealne do jesiennej kawy. Przepis... ⇖ 64
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 80
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 333
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 221
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 142
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 115
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 97
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 56
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 49
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 47







































