Pain Rustique
Źródło: https://kuchennefascynacje.home.blog/2021/11/23/pain-rustique/
Pierwszy raz robiłam chleb na zaczynie poolish i przyznam, że podoba mi się ta metoda. Chleb wyszedł mięciutki z mocno chrupiącą skórką czyli tak jak lubię najbardziej. Z tej porcji wychodzą dość spore 2 bochenki z większymi lub mniejszymi dziurami w miąższu. Przepis z bloga Moje Wypieki. Składniki na zaczyn ( poolish ) : 455… Czytaj dalej Pain Rustique
Najnowsze przepisy
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 7
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 9
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 12
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 26
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 22
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 97
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 36
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 29
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 56
Cynamonowe wypieki to jedne z najbardziej lubianych u mnie... ⇖ 85
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 526
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 505
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 445
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 412
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 406
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 399
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 284
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 276
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 275









































