Paluchy zakręcone bazylią

Doskonale wypieczone, zrumienione paluchy nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej pachnącej bazylii, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to ciekawa propozycja łatwej w przygotowaniu, delikatnej przystawki lub imprezowej przekąski.Składniki:Ciasto:500g mąki pszennej50g świeżych drożdży300ml ciepłej wody 1 łyżeczki cukru1 łyżeczki soli1 łyżka oliwy z...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 12
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 22
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 17
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 13
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 711
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 779
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 762
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 736
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 923
Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na... ⇖ 890
Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i... ⇖ 847
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2111
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 348
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 277
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273