Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 14
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 8
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 16
Ciasto Kajmakowa Rozkosz to pyszne i proste ciasto z masą... ⇖ 22
19.12.2025 Magda Ten sernik z kruszonką i żurawiną ma... ⇖ 25
Jeżeli udało Ci się wskoczyć na dietę i masz na koncie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 40
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 47
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 50
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2224
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2011
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1380
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 805
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 724
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 630
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 610









































