Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka

Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 26
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 18
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 17
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 28
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 60
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 430
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 279
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 260
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5515
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 291
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 808
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 344
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 299
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 229