Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 7
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 27
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 19
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 30
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 45
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 31
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 46
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 47
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1894
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1293
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 761
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 709
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 621
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 617
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 585
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 499
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 494
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 483









































