Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 11
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 13
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 173
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 13
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 19
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 94
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 476
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 319
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1977
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1115
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 869
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 823
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 518









































