Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
Paszteciki z ciasta francuskiego z serkiem, szpinakiem i... ⇖ 1
Puszysty biszkopt i delikatny krem mascarpone Miękki... ⇖ 16
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 16
Kurczak z cebulką i papryką– aromatyczne danie, które... ⇖ 14
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 18
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 58
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 61
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3665
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2306
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1658
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 927
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 879
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 839
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 787









































