Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 3
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 14
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 21
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 18
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 17
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 91
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 475
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 317
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 296
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 849
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 365
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 347









































