Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
		Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
		Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 12
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 10
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 8
Rolada biszkoptowa z jabłkami to jedno z tych ciast,... ⇖ 12
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 68
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 452
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 299
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 284
Lokalizacja: Bieździedza, gmina Kołaczyce, powiat... ⇖ 5553
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 58
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 47









































