Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 5
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 7
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 7
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 8
Fit Paella z Kurczakiem(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 91
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 476
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 318
Miodownik z orzechami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 296
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1880
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1099
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 925
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 856
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 806
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 505









































