Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/08/pamua-z-jezyn-kuchnia-podkarpacka.html
Pamuła z jeżyn – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Brzostek, gmina Brzostek, powiat dębicki W naszym regionie pamułą nazywa się gęstą zupę owocową, zabielaną śmietaną i doprawianą na słodko. Najczęściej pamułę gotuje się ze śliwek, w tym ze śliwek suszonych, jednak w sezonie letnim w wielu zakątkach Podkarpacia gotuje się zupy owocowe z wiśni, czereśni czy jabłek....
Najnowsze przepisy
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 5
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 12
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 18
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 18
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 40
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 44
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1739
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1068
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 580
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 545
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 475
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































