Papryczki padron marynowane

Papryczki padron marynowane Papryczki padron – jedliście już? Ich nazwa pimientos de Padron wywodzi się od hiszpańskiego miasta Padron. Sławne są jako hiszpańskie tapas – pieczone, smażone lub grillowane. To małe, zielone, podłużne papryczki. Nie są ostre. Mają łagodny, charakterystyczny paprykowy smak, lekko wpadający w gorzkawy – powiedziałabym, że są ciekawe i warto ich spróbować.Można je jeść na surowo, można po obróbce termicznej. Można je zamarynować albo...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 9
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 10
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Kiedy za oknem szaruga, a temperatura spada, instynktownie... ⇖ 36
Jesienny spacer po lesie to nie tylko okazja do złapania... ⇖ 45
Szynka pieczona w airfryer Szynka, królowa świątecznych... ⇖ 70
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 74
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 77
Pieczona owsianka ze śliwkami airfryer Kiedy dostałam... ⇖ 103
Kiszone buraki, ze swoim głębokim, ziemistym aromatem i... ⇖ 83
Cześć kochani! Rok szkolny rozpoczęty, ale u nas to... ⇖ 85
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204