Papryka marynowana na zimę

Papryka marynowana na zimęPapryka marynowana to doskonały dodatek do kanapek, sałatek i również dekoracji potraw. Latem, kiedy jest najsmaczniejsza i najtańsza można ją zaprawić, zimą jeść z apetytem.Składniki:5-6 słoików 0,9 l lub 8-9 słoików 0,5 lPapryka : 3 kg papryki-może być kolorowa, będzie pięknie wyglądać w słoikach i na talerzach Zalewa : 2 l wody 1 szklanka octu 10%1 łyżka soli4 łyżki cukruPrzyprawy do słoików:-po 2-3 kulki ziela angielskiego- po jednym...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Pumpkin Spice Latte – jesienny klasyk w mojej kuchni.... ⇖ 12
Idealne na jeden kęs bułeczki boa od Buchcik pomieszane... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 107
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 141
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 65
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 71
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 69
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 209
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 822
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 352
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 318
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 270
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 259