Najnowsze przepisy
W czasach, gdy tempo życia nieustannie przyspiesza, a... ⇖ 13
Mustikkakristallipullat to fińskie bułeczki kardamonowe z... ⇖ 14
Prosty, sycący i przepyszny gulasz z czerwonej fasoli. To... ⇖ 14
Na ten przepis trafiłam przypadkiem, kiedy w lodówce... ⇖ 20
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 18
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 24
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 25
Papryka pieczona do słoiczka

Papryka pieczona do słoiczkaPapryka pieczona ma wyjątkowy, głęboki smak i jest bardzo delikatna. Dodać ją można do sałatki, sosu lub położyć na kanapkę z szynką. Zamkniętą w słoiczku przechowamy w lodówce nawet trzy miesiące. W sierpniu, kiedy papryka jest świeża i dorodna, no i oczywiście niedroga, warto ją zaprawiać. W spiżarni takie rarytasy zawsze mile widziane.Składniki na 1 półlitrowy słoik:3 duże, czerwone papryki1 duża żółta papryka razem 70 dkg3-4...
Przepisy z bloga
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które... ⇖ 24
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 60
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 91
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 60
Młoda kapusta na ciepło, zaprawiona zaklepką z masła i... ⇖ 120
Młoda kapusta duszona z ulubioną kiełbasą, boczkiem... ⇖ 71
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 679
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 479
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 367
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 343
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 194
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 127