Parowce
Źródło: https://www.dorotasmakuje.com/2024/05/parowce/
Parowce Parowańce, parowce, pampuchy, bułeczki na parze, kluski na parze, knedliky – znacie to danie? pod jaką nazwą? Spotkałam się też z nazwami takimi jak parzaki, pyzy drożdżowe, kluchy na łachu, buchty. To bułeczki z bardzo delikatnego, lekkiego ciasta drożdżowego ugotowane na parze. Ja je paruję w parowarze, ale tradycyjnie kiedyś w mojej rodzinie gotowało … Artykuł Parowce pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie.
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 13
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 7
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 20
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 29
Listopad to miesiąc, w którym jesień odsłania swoje... ⇖ 37
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 45
Makaron penne ze szpinakiem i pomidorem – prosty i... ⇖ 42
Kotlety z indyka duszone Duszone kotlety z indyka to... ⇖ 54
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 550
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 474
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 451
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 391
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 355
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 351
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 229
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 223









































