Paryje – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/02/paryje-kuchnia-podkarpacka.html
Paryje – kuchnia podkarpacka Kluski ziemniaczane to jedna z typowych dla Podkarpacia dawnych potraw. W zależności od okolicy nosi ona różne nazwy i nieco odmiennie jest przygotowywana. Z reguły w skład ciasta wchodzą same ziemniaki – w niewielkiej ilości ugotowane, a w pozostałej surowe, starte. Bywa, że ziemniaki zagęszcza się nieco mąką ziemniaczaną lub pszenną, by ciasto...
Najnowsze przepisy
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 5
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 4
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 3
Z pewnością nie jest to danie ekspresowe i za chiny... ⇖ 9
Wiesz, dlaczego jedna kawa smakuje jak czekolada, a inna... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 97
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 481
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 384
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 282
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 269
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 230
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 182
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 166
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 128
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 74









































