Paryje – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/02/paryje-kuchnia-podkarpacka.html
Paryje – kuchnia podkarpacka Kluski ziemniaczane to jedna z typowych dla Podkarpacia dawnych potraw. W zależności od okolicy nosi ona różne nazwy i nieco odmiennie jest przygotowywana. Z reguły w skład ciasta wchodzą same ziemniaki – w niewielkiej ilości ugotowane, a w pozostałej surowe, starte. Bywa, że ziemniaki zagęszcza się nieco mąką ziemniaczaną lub pszenną, by ciasto...
Najnowsze przepisy
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 8
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 5
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 7
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 6
Kapusta z grochem to pyszne i syte danie, które zachwyci... ⇖ 30
To ciasto na pierogi jest wyjątkowo miękkie, elastyczne i... ⇖ 75
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 36
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1109
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 619
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 539
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 523
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 465
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 424
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 422
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 410
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 306








































