Paryje – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/02/paryje-kuchnia-podkarpacka.html
Paryje – kuchnia podkarpacka Kluski ziemniaczane to jedna z typowych dla Podkarpacia dawnych potraw. W zależności od okolicy nosi ona różne nazwy i nieco odmiennie jest przygotowywana. Z reguły w skład ciasta wchodzą same ziemniaki – w niewielkiej ilości ugotowane, a w pozostałej surowe, starte. Bywa, że ziemniaki zagęszcza się nieco mąką ziemniaczaną lub pszenną, by ciasto...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 18
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 12
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 19
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 24
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 97
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 482
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 396
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 291
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 236
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 189
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 145
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 98









































