Parzybroda
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/07/parzybroda.html
ParzybrodaParzybroda jest jedną z wielu zup, z których słynie kuchnia polska. Nasza babcia gotowała ją na żeberkach wieprzowych i świeżej kapuście. Parzybroda była ulubioną zupą dziadka i zawsze będzie nam się kojarzyła z domem babci Kseni, tak jak pierogi i barszcz ukraiński.Składniki:1/2 kg żeberek, tłustych i mięsnych1/2 główki małej kapusty2 marchewki, jedna pietruszka, 1 cebula w łupinie5 dużych ziemniaków2 dojrzałe pomidory2 liście laurowe, 4 ziarenka...
Najnowsze przepisy
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 16
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 26
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 32
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 55
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 48
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 85
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 98
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 498
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 432
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263









































