Parzybroda

ParzybrodaParzybroda jest jedną z wielu zup, z których słynie kuchnia polska. Nasza babcia gotowała ją na żeberkach wieprzowych i świeżej kapuście. Parzybroda była ulubioną zupą dziadka i zawsze będzie nam się kojarzyła z domem babci Kseni, tak jak pierogi i barszcz ukraiński.Składniki:1/2 kg żeberek, tłustych i mięsnych1/2 główki małej kapusty2 marchewki, jedna pietruszka, 1 cebula w łupinie5 dużych ziemniaków2 dojrzałe pomidory2 liście laurowe, 4 ziarenka...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 14
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 15
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 88
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 137
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 61
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 68
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 66
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 205
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 138
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204