Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2024/03/pascha-wielkanocna-kuchnia-podkarpacka.html
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Skołyszyn, gmina Skołyszyn, powiat jasielski Pascha wielkanocna, niczym bożonarodzeniowa kutia, jest daniem o znaczeniu symbolicznym, zaczerpniętym z tradycji wschodnich. Jej popularność we wschodniej części Podkarpacia wiąże się zapewne z zamieszkałymi tutaj Kresowiakami oraz mieszkańcami wyznania prawosławnego. Danie to...
Najnowsze przepisy
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 11
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 13
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 99
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 484
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 501
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 483
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 409
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 384
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 252
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 248
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 247









































