Passata z bazylią

Domowa passata pomidorowa to doskonały sposób na zachowanie smaku dojrzałych pomidorów przez cały rok. Ten prosty i szybki przepis pozwala przygotować naturalną, aromatyczną bazę do wielu potraw, takich jak makarony, zupy czy pizze. Dodatek świeżej bazylii oraz czosnku nadaje jej wyjątkowego charakteru i głębi smaku. Dzięki pasteryzacji, passata może być przechowywana przez długi czas, zawsze będąc pod ręką, gdy potrzebujemy szybko przygotować coś pysznego. Zapraszam...
Najnowsze przepisy
Przepis na sernik ze śliwkami na ciasteczkowym spodzie z... ⇖ 8
Jeśli lubicie domowe pieczywo i szukacie nowych smaków,... ⇖ 15
Poznaj przepis na tradycyjne pesto pantesco z wyspy... ⇖ 5
Twarożek High-Protein z Miodem i Orzechami – Szybkie... ⇖ 7
Przepisy z bloga
Jeśli szukasz pomysłu na aromatyczne i pełne smaku... ⇖ 117
Lekka i aromatyczna sałatka z marchewki i ogórkaPełna... ⇖ 116
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który... ⇖ 111
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i... ⇖ 153
Zapiekanka makaronowa z mięsem gyros, warzywami,... ⇖ 117
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na... ⇖ 140
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa... ⇖ 129
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1749
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 274
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 229
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 221
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 172
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 171
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 170
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 148