Pasteryzacja Karczochów

Karczochy ułożone ciasno w słoikach zalać oliwą extra vergine. Tak przygotowane słoiki wstawiamy do dużego naczynia. Dno naczynia wyłożyć ściereczkami lub papierowym ręcznikiem. Ustawiamy słoiki, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Na niezbyt wysokim ogniu gotujemy 15-20 minut. Po tym czasie wyciągamy słoiki i ustawiamy do góry dnem do wystygnięcia. The post Pasteryzacja Karczochów appeared first on Ricette.pl.
Najnowsze przepisy
Przepis na pomidorowy ryż zapiekany z tofu. To propozycja... ⇖ 6
13.10.2025 Magda Krupnik to jedna z tych zup, które od... ⇖ 10
Masz w domu kawałek czerstwego chleba, z którego jedzenia... ⇖ 9
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 15
Prosty przepis na muffinki cynamonowe bez miksera Jeśli... ⇖ 17
Oh my goodness, let me tell you about the joy of making *4... ⇖ 16
Oh my goodness, if you love crispy snacks as much as I do,... ⇖ 20
Oh, the sweet nostalgia of homemade oatmeal cream pies!... ⇖ 14
Oh my goodness, let me tell you about my absolute favorite... ⇖ 13
Soczysta, chrupiąca, słodka, czasem pikantna – papryka... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Czas przygotowania 1 h 30 minut Składniki na ciasto: 500... ⇖ 465
Czas przygotowania 15 minut Składniki: 250 maki pszennej... ⇖ 474
Porcja dla 2-3 osób Czas przygotowania 30 min. Składniki:... ⇖ 460
Porcja dla 2 osób Czas przygotowania 5 minut Składniki:... ⇖ 523
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 750
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 281
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 237
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 176
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 168