Pastéis de Nata

Dziś przenosimy się z Japonii do Portugalii, aby zajadać się słynnymi lizbońskimi Pastéis de Nata. To niewielkie babeczki z ciasta francuskiego, wypełnione budyniem oraz posypane cynamonem. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe! Tak naprawdę oryginalna nazwa tych...przeczytaj więcej. Artykuł Pastéis de Nata pochodzi z serwisu Kocie Łakocie.
Najnowsze przepisy
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 9
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 7
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 13
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 13
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 109
Przepisy z bloga
Rabarbarotka (czyli szarlotka z dodatkiem rabarbaru) to... ⇖ 783
Tarta z domowym budyniem i rabarbarem to moja pierwsza... ⇖ 804
Wielkanocnie składam Wam najlepsze życzenia, prezentując... ⇖ 786
Rzutem na taśmę mam dla Was fantastyczną propozycję... ⇖ 796
Co powiecie na szybki i pyszny deser Mars w wersji fit?!... ⇖ 869
Jedliście kiedyś sernik ze słonym karmelem daktylowym i... ⇖ 789
Brownie z batatów to kolejna odsłona ciasta czekoladowego... ⇖ 805
Zapewne zdążyliście się zorientować, że ze wszystkich... ⇖ 1462
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2011
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 294
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 241
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 204