Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 100
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Pasztet z fasoli

Pasztet z fasoli Pasztet z fasoli i pieczarek-proste, przepyszne smarowidło upieczone w 30 minut. Składniki:2 szklanki fasoli „piękny jaś”30 dkg pieczarek1 cebula1 jajko3 łyżki bułki tartej2 łyżki oleju1 łyżka sosu sojowego1 łyżeczka majerankusól i pieprz do smakukeksówka 25x11cm wyłożona papierem do pieczeniaSposób przyrządzenia:Fasolę płuczemy, wsypujemy do garnka i zalewamy 2 l wody. Pozostawiamy na noc do napęcznienia.Następnego dnia odcedzamy fasolę, wlewamy...
Przepisy z bloga
Letnia, błyskawiczna sałatka obiadowa, pełna witamin i... ⇖ 25
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które... ⇖ 46
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 68
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 98
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 63
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417