Pęczak po meksyńsku

Za oknem znów rozgościła się szarość, ale ja żyję nadzieją, że to już jej ostatnie chwile, bo za moment marzec powita nas nadzieją na wiosnę i słońce. W takie dni jak dziś, zdecydowanie potrzeba dodać sobie kolorów i takie kolorowe jest właśnie to danie - nasz rodzimy pęczak, ale przygotowany nieco bardziej egzotycznie bo po meksykańsku. Jest pysznie, zdrowo, z dużą...
Najnowsze przepisy
Te przepyszne batony owsiane z mlekiem w proszku... ⇖ 18
Restauracja Mama Thai jest małym lokalem typu street food... ⇖ 17
Ciasto z dodatkiem słodyczy bez cukru? O tak! Zwłaszcza z... ⇖ 16
Ah, the old fashioned custard pie! Just the thought of it... ⇖ 15
Oh my goodness, have you ever had Italian cream stuffed... ⇖ 12
Oh my goodness, let me tell you about Kentucky butter cake!... ⇖ 13
Jesienny spacer po lesie to nie tylko okazja do złapania... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Ciasto z malinami, kremem i chrupiącą bezą – najlepszy... ⇖ 88
Sernik z brzoskwiniami i makowo-kokosową bezą na kakaowym... ⇖ 81
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 90
Połączenie biszkoptu, żelki malinowej oraz śmietankowej... ⇖ 108
Ogórki kanapkowe to jedna z tych propozycji, która z roku... ⇖ 171
Czasem przychodzi taki moment, kiedy kawa aż prosi się o... ⇖ 190
Są takie chwile, kiedy potrzebujemy czegoś więcej niż... ⇖ 97
Ten tort okazał się hitem przyjęcia urodzinowego moich... ⇖ 167
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 591
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 97
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 95
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 72