Peklowanie golonki
Źródło: https://www.staregary.pl/2014/03/peklowanie-golonki.html
Peklowanie – proces technologiczny, polegajacy na dzialaniu solanki lub mieszanki peklujacej na mieso. Efektem tego procesu jest utrwalanie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapach...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 8
Karpatka to jedno z tych ciast, które od razu przywołuje... ⇖ 16
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 10
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 10
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 593
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 529
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 524
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 719
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 674
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 746
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1213
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 631
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 530
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 476
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 436
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 430
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 415
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 314









































