perskie rurki migdałowe
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2018/08/perskie-rurki-migdaowe.html
Słodkości bliskowschodnie są wyjątkowe, pachnące aromatem różanym albo pomarańczowym, chrupiące, a przede wszystkim bardzo słodkie. W większości bazą jest ciasto filo, cienkie jak pergamin, bardzo delikatne i zupełne bez smaku, ciasto, które koniecznie trzeba natłuścić masłem, żeby się nie kruszyło i nabrało pięknego złocistego koloru w czasie pieczenia, trzeba też...
Najnowsze przepisy
Buraki to jedne z najbardziej wartościowych warzyw w... ⇖ 1
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 11
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 29
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 43
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 166
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 36
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 560
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 518
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 605
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 501
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 491
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 541
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 583
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 537
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 584
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 334
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 235
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 166
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 125
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 122
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 58
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 56
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 52







































