Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 94
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Pesto bazyliowe

Pesto bazylioweMamy w lipcu sezon na zioła z ogródka. Wyrosła nam piękna, dorodna bazylia, jest jej dużo. Postanowiłyśmy zrobić pesto bazyliowe, które będzie wykorzystywane do różnych potraw: makaronów, sałatek i prostych kanapek również do pizzy.Składniki:duży pęczek bazylii (100 g)2 małe lub jeden duży ząbek czosnku50 g ziaren słonecznika70 ml oliwy z oliwek50-60 ml oleju słonecznikowegosól i pieprz do smaku20 g twardego, wyrazistego w smaku sera typu parmezan...
Przepisy z bloga
Letnia, błyskawiczna sałatka obiadowa, pełna witamin i... ⇖ 25
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które... ⇖ 46
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 68
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 98
Szybciutka, pyszna z kilku składników zrobiona sałatka... ⇖ 63
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417