Pesto z pietruszki i orzechów włoskich
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/05/pesto-z-pietruszki-i-orzechow-woskich.html
Pesto z pietruszki i orzechów włoskich Pesto zawsze warto robić latem, ponieważ o tej porze roku dostaniemy świeżą, dorodną pietruszkę. Taką właśnie upolowałyśmy na pobliskim bazarku. Z jednego pęczka ogromnego, zrobiłyśmy słoiczek 200 ml pesto doskonałego. Użyjemy go do sałatek i makaronów, sosów mięsnych i zup. Składniki: 1 pęczek pietruszki -3 szklanki grubo posiekanej3/4 szklanki orzechów włoskich rozdrobnionych1/2 łyżeczki soli2 ząbki czosnku6-8 łyżek oliwy...
Najnowsze przepisy
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 12
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 13
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 21
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 38
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2112
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1147
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 989
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 892
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 878
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 637







































