Pesto z pietruszki i orzechów włoskich
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/05/pesto-z-pietruszki-i-orzechow-woskich.html
Pesto z pietruszki i orzechów włoskich Pesto zawsze warto robić latem, ponieważ o tej porze roku dostaniemy świeżą, dorodną pietruszkę. Taką właśnie upolowałyśmy na pobliskim bazarku. Z jednego pęczka ogromnego, zrobiłyśmy słoiczek 200 ml pesto doskonałego. Użyjemy go do sałatek i makaronów, sosów mięsnych i zup. Składniki: 1 pęczek pietruszki -3 szklanki grubo posiekanej3/4 szklanki orzechów włoskich rozdrobnionych1/2 łyżeczki soli2 ząbki czosnku6-8 łyżek oliwy...
Najnowsze przepisy
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 11
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 15
Lekki, a jednocześnie sycący omlet z serkiem wiejskim to... ⇖ 11
Oh, the joy of holiday desserts! There’s something truly... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy... ⇖ 95
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 35
Kotlety są miękkie, puszyste i chrupiące z wierzchu... ⇖ 128
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 126
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 150
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 902
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 677
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 486
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 482
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 425
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 425








































