Piadina - włoska tortilla - włoski chlebek

Piadina - podawany na cieplo cienki placek z pszennej maki z nadzieniem, pochodzacy z prowincji Emilia - Romania w polnocnych Wloszech.Piadine napelnia sie praktycznie dowolnym farszem, najczesciej sa to: sos pomidorowy, ser, mieso lub wedlina, grzyby, rukola, szpinak, ale takze czekolada badz konfitura.Podawalam na blogu przepisy na nadzienie do piadiny juz kilka razy ale pytacie mnie o przepis n...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Chleb z dużą ilością błonnika nie tylko... ⇖ 5
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 8
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 53
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 51
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 61
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 64
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 156
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 95
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 79
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 771
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 313
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 268
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 192
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 191