Najnowsze przepisy
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 4
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 10
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 38
Chleb codzienny z czarnuszkąDomowy chleb pszenno-żytni z... ⇖ 35
Pieczona gęś z cydrowym sosem gravy
Francuzi niegdys nasmiewali sie z Anglikow, ze maja oni jeden sos, za to mnostwo religii. Oczywiscie stawiajac siebie w opozycji, jako narod z tysiacem sosow i jedna religia. Owym jednym sosem wyspiarzy jest wlasnie pieczeniowy sos gravy, ktory w gruncie rzeczy ma setki odmian. Podstawa gravy sa przywarte resztki ze smazenia lub pieczenia potraw, ktore […]
Przepisy z bloga
Kolega kiedyś mnie zapytał, czy my jemy tylko wymyślne,... ⇖ 352
Na pewno kiedyś już wspominałam, dlaczego nie przepadam... ⇖ 351
Ciąg dalszy kulinarnej wycieczki do Japonii na naszym... ⇖ 431
Zima raczej skłania do ciepłych i pożywnych zup niż do... ⇖ 407