Pieczone buraki.
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/09/pieczone-buraki.html
Doskonałe do barszczu czerwonego, ćwikły i wszelakich surówek. Składniki:8-10 buraków jednakowej wielkości1/4 szklanki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam....
Najnowsze przepisy
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 9
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 15
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 12
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 8
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 12
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 10
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 14
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 31
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2032
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1128
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 960
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 877
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 849
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 534









































