Pieczone buraki.

Doskonałe do barszczu czerwonego, ćwikły i wszelakich surówek. Składniki:8-10 buraków jednakowej wielkości1/4 szklanki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam....
Najnowsze przepisy
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 11
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 18
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 16
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 27
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 11
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 77
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 39
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 41
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 50
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1921
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 299
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 268
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 259
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 227
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 213
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 190