Pieczone buraki.
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/09/pieczone-buraki.html
Doskonałe do barszczu czerwonego, ćwikły i wszelakich surówek. Składniki:8-10 buraków jednakowej wielkości1/4 szklanki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam....
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 7
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 24
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 150
Przepisy z bloga
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 35
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 59
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 85
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 181
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 61
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 437
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 434
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 334
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 330
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 288
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 220
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 193
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 150








































