Pieczone buraki.
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/09/pieczone-buraki.html
Doskonałe do barszczu czerwonego, ćwikły i wszelakich surówek. Składniki:8-10 buraków jednakowej wielkości1/4 szklanki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam....
Najnowsze przepisy
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 15
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 19
Kebab w Rulonie (Rolka Kebaba) – Najlepsza Technika Ta... ⇖ 27
Pyszne kruche ciasteczka, z kremem maślano-kajmakowym, do... ⇖ 22
14.11.2025 Magda W tym przepisie wykorzystujemy proste... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 23
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 38
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 40
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 88
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 615
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 338
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 290
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 282







































