Pieczone buraki.

Doskonałe do barszczu czerwonego, ćwikły i wszelakich surówek. Składniki:8-10 buraków jednakowej wielkości1/4 szklanki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam....
Najnowsze przepisy
Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo... W tej wersji... ⇖ 11
Witam Kochani! Chleb z dużą ilością błonnika nie tylko... ⇖ 19
Delikatne pulpeciki w sosie pieczarkowym przepis na obiad... ⇖ 17
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 11
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 38
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 129
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 60
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 66
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 64
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 201
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 135
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 772
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 316
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 193
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 192