Pieczone buraki.
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/09/pieczone-buraki.html
Doskonałe do barszczu czerwonego, ćwikły i wszelakich surówek. Składniki:8-10 buraków jednakowej wielkości1/4 szklanki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam....
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 14
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 18
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 22
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 20
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 64
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 170
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 56
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 46
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 356
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 261
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 209
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 177
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 168
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 150
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 68
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 64






































