Pieczone buraki.
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2025/09/pieczone-buraki.html
Doskonałe do barszczu czerwonego, ćwikły i wszelakich surówek. Składniki:8-10 buraków jednakowej wielkości1/4 szklanki oleju rzepakowegoPrzygotowanie:Warto upiec buraki w łupinach w piekarniku, a potem użyć je do sałatki lub barszczu. Buraki z pieca mają głębszy, szlachetniejszy smak niż gotowane. Nie tracą też tylu wartości odżywczych. Zatrzymują intensywny, rubinowy kolor. Do pieczenia wybieramy bulwy mniej więcej równej wielkości, aby czas pieczenia był taki sam....
Najnowsze przepisy
#WspółpracaRecenzecnka @WydawnictwoWAB Uwielbiam rośliny... ⇖ 1
jesienne kolory roślin Jesień w ogrodzie nie kończy... ⇖ 9
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 26
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 34
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 51
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 48
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 101
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 802
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 802
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 738
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 675
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 411
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 328
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 314








































