Pieczone pierożki z tuńczykiem i papryką (pieczone empanadas)

Pieczone pierozki goszcza u nas dosc czesto. Pozwalaja na roznorodnosc farszu, a takze swietnie pasuja jako przekaska do lekkich zup. Tym razem postawilismy na tunczyka i papryke.Skladniki (ok. 12szt - 4 porcje)-3 szkl. maki pszennej-1/4 szklanki rozpuszczonego smalcu lub margaryny-1 szkl. cieplej wody-2 puszki tunczyka w oleju (ok. 230g)-1/2 czerwonej papryki-1/2 malej cebuli-1 zabek ...
Najnowsze przepisy
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 10
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 9
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 19
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 16
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 21
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Gotowane krewetki, cytryna i pietruszka to zawsze udany... ⇖ 781
Sezon na kurki to jeden z moich ulubionych. Te niepozorne... ⇖ 620
Uwielbiam klasyczny hummus, ale lubię też go od czasu do... ⇖ 685
Siekane kotlety są fajną alternatywą dla zwykłych... ⇖ 727
Lubię proste i wytawne muffinki. Chociaż często są... ⇖ 756
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2095
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 320
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272