PIECZONY KURCZAK Z KLEMENTYNKAMI I OUZO
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2013/02/4-february-2013.html
4 February, 2013Pisałam już o mojej fascynacji kuchnią żydowską, chociaż tak właściwie to niewiele o niej wiem.To, co mi się podoba to obfitość owoców i warzyw, a co za tym idzie, róznorodność kolorów, smaków i aromatów, ale również sposobów na wykorzystanie tego bogactwa.Niedawno ukazała się książka Jerusalem Yotama Ottolenghi i Sami Tamimi. Dla miłośników kuchni...
Najnowsze przepisy
Cytrynowy sernik na zimno ze śmietanki i mascarpone to... ⇖ 3
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 12
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 17
Lekki, a jednocześnie sycący omlet z serkiem wiejskim to... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 549
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 501
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 580
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 490
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 461
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 529
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 563
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 512
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 569
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 903
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 685
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 487
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 483
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 426
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 425









































