piegusek
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2017/12/10/piegusek/
skladniki: 160 g maku (suchego) 320 g maki orkiszowej lub pszennej 200 g masla 4 jajka (bialka oddzielone od zoltek) 330 g cukru 125 ml mleka 2 lyzeczki proszku do pieczenia opcjonalnie kilka kropli o...
Najnowsze przepisy
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 8
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 9
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 24
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 17
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 19
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 23
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 65
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 78
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 220
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 230
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 415
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 566
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 493
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 480
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 400
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 382
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 369
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 250
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 244









































