Pielmieni – małe pierożki z mięsem

Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśnej śmietany smakują wyśmienicie. Można je również serwować z rosołem, jak kołduny litewskie. W wersji ze śmietaną jadało się je w naszym domu za sprawą babci Kseni, która nauczyła nas przyrządzać takie pierożki. Nam wydają się smaczniejsze od pierogów z farszem z mięsa gotowanego, ponieważ są bardziej soczyste i pikantne.Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka wrzątku2 łyżki...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 26
Witam wszystkich serdecznie .No cóż nie wiem czy lubicie... ⇖ 18
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 17
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 28
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 92
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 139
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 62
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 70
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 67
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 208
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 808
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 344
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 299
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 239
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 229