Pielmieni – małe pierożki z mięsem

Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśnej śmietany smakują wyśmienicie. Można je również serwować z rosołem, jak kołduny litewskie. W wersji ze śmietaną jadało się je w naszym domu za sprawą babci Kseni, która nauczyła nas przyrządzać takie pierożki. Nam wydają się smaczniejsze od pierogów z farszem z mięsa gotowanego, ponieważ są bardziej soczyste i pikantne.Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka wrzątku2 łyżki...
Najnowsze przepisy
Torta di Pere e Amaretti z efektem kakaowego marmurka,... ⇖ 5
Placki z cukinii to prosty i szybki pomysł na obiad lub... ⇖ 15
Carpaccio z arbuza z fetą Carpaccio z arbuza z fetą -... ⇖ 12
Kremowa zupa z cukinii i groszku– delikatna, zdrowa i... ⇖ 14
Szybka zupa pomidorowa z ryżem Dziś moja ulubienica,... ⇖ 10
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 15
Z cukinii można wyczarować wszystko – od prostych... ⇖ 10
Szybki sernik który smakuje obłędnie, jest kremowy i... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 50
Chrupiąca, pikantna cukinia w zalewie curry to doskonała... ⇖ 233
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1423
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 615
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 532
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 491
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 443
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 441
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 431
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 402