Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 3
Szybkie i proste do przygotowania, bezproblemowe i tylko z... ⇖ 8
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 16
Rabarbarowe deserki z bita śmietaną to prawdziwa uczta... ⇖ 4
Świeża, kolorowa i chrupiąca sałatka, która doskonale... ⇖ 11
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta... ⇖ 12
Pierekaczewnik - tatarski ślimak
Pierekaczewnik, białoruski перакачаўнік, pierakaczaunik, od rosyjskiego pieriekatywat’ czyli przewałkowywać. Jest to potrawa w formie zapiekanego ciasta z nadzieniem, znana w kuchni tatarskiej, białoruskiej, tureckiej i litewskiej, m.in. wśród mniejszości tatarskiej zamieszkującej Podlasie.Pierekaczewnik sporządza się z ciasta makaronowego, z którego robi się bardzo...
Przepisy z bloga
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 39
Omlet na śniadanie to idealne rozpoczęcie dnia. Można je... ⇖ 41
Ciasto idealne na cieplejsze dni bo musi przebywać w... ⇖ 139
Co to jest kapsalon? już wyjaśniam: Kapsalon to bardzo... ⇖ 34
Nieprzyzwoicie dobre, słodkie, lepkie, wilgotne, czasami... ⇖ 69
Te pyszne, małe pałki kurczakowe piekłam w kombiwarze... ⇖ 33