Pierekaczewnik - tatarski ślimak
		Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2023/10/pierekaczewnik-tatarski-slimak.html
		Pierekaczewnik, białoruski перакачаўнік, pierakaczaunik, od rosyjskiego pieriekatywat’ czyli przewałkowywać. Jest to potrawa w formie zapiekanego ciasta z nadzieniem, znana w kuchni tatarskiej, białoruskiej, tureckiej i litewskiej, m.in. wśród mniejszości tatarskiej zamieszkującej Podlasie.Pierekaczewnik sporządza się z ciasta makaronowego, z którego robi się bardzo...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Być może znasz ten moment: wracasz zmęczony do domu,... ⇖ 7
Dziś mam dla Was ekspresowy przepis na moją ulubioną,... ⇖ 6
Chcesz dowiedzieć się Jak dobrze Usmażyć Jajko Sadzone... ⇖ 12
Dla wszystkich znudzonych kanapkami na śniadanie mam coś... ⇖ 16
Malinowe Sernikobrownie– połączenie czekolady, sera i... ⇖ 16
Pasta z kiełbasy to propozycja na szybki i smaczny sposób... ⇖ 21
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 38
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 81
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 76
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 81
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 83
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 56
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 46
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 43
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 39








































