Piernik parzony (na sztucznym miodzie)
Źródło: https://pieprzyczfantazja.pl/2019/12/piernik-parzony-na-sztucznym-miodzie/
Piernik parzony na sztucznym miodzie. Tańsza alternatywa dla tego upieczonego na miodzie prawdziwym. Tańsza nie oznacza gorsza! Piernik jest bardzo smaczny. Dodatkowo można go ubogacić bakaliami: rodzynkami czy orzechami albo przełożyć marmoladą. Każda wersja będzie smakowita. Tu prezentuję podstawową wersję tego wypieku. Składniki: * 45 dkg przesianej mąki * 5 jajek * 12 dkg...
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 8
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 17
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 10
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 14
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 28
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 23
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 104
Przepisy z bloga
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 142
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 43
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 52
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca... ⇖ 53
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 446
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 97
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 606
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 528
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 507
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 446
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 414
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 402
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 285
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 277







































