Piernik parzony (na sztucznym miodzie)
Źródło: https://pieprzyczfantazja.pl/2019/12/piernik-parzony-na-sztucznym-miodzie/
Piernik parzony na sztucznym miodzie. Tańsza alternatywa dla tego upieczonego na miodzie prawdziwym. Tańsza nie oznacza gorsza! Piernik jest bardzo smaczny. Dodatkowo można go ubogacić bakaliami: rodzynkami czy orzechami albo przełożyć marmoladą. Każda wersja będzie smakowita. Tu prezentuję podstawową wersję tego wypieku. Składniki: * 45 dkg przesianej mąki * 5 jajek * 12 dkg...
Najnowsze przepisy
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 6
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 9
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 16
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 11
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 13
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 128
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 36
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 46
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca... ⇖ 48
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 414
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 90
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 104
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 572
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 502
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 485
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 414
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 386
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 381
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 371
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 255
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 250
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 250






































