Piernik staropolski - część II
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/piernik-staropolski-odcinek-ii/
W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Malinowe ciasto na biszkopcie, czyli ciasto Cud Malina jest... ⇖ 7
Przepyszne drożdżowe gofry z dodatkiem dyniowego puree :)... ⇖ 8
Kremowy, jednogarnkowy strogonow z indyka – aromatyczne... ⇖ 14
Jakąż pyszną zupę mam dziś na talerzu i zaraz dziele... ⇖ 15
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 15
Pierwszy raz usłyszałem o tym serze od znajomego, który... ⇖ 12
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 91
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 108
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 221
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 267
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 740
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 678
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 419
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 318









































