Piernik staropolski - część II
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/piernik-staropolski-odcinek-ii/
W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 13
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 21
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 27
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 22
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 19
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 26
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 91
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 111
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 225
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 851
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 747
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 366
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 352









































