Piernik staropolski - część II

W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Szukasz inspiracji na smaczne przekąski na przyjęcie lub... ⇖ 5
Długa podróż i perspektywa wielu godzin za kółkiem?... ⇖ 4
Śliwki pod kruszonką z ciasteczkami amaretti, to deser,... ⇖ 14
Domowy schab parzony – soczysty i aromatyczny, idealny... ⇖ 20
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 15
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 12
Gruszki to jedne z najbardziej niedocenianych owoców w... ⇖ 12
Currywurst sprawdzony przepis Currywurst przepis na... ⇖ 21
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 45
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 64
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 169
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 205
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 437
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1972
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 315
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 285
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 277
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 241
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 230
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 197