Piernik staropolski - część II
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/piernik-staropolski-odcinek-ii/
W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 10
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 13
Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez kubka mocnej,... ⇖ 16
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 22
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 17
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 88
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 101
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 217
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 262
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 730
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 588
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 275
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 267
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 218









































