Piernik staropolski - część II
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/piernik-staropolski-odcinek-ii/
W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 17
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 12
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 20
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 39
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 114
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 134
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 232
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 286
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1805
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1181
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 666
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 613
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 488
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 480
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 463









































