Piernik staropolski - część II

W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 12
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 11
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 21
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 19
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 17
Oh my goodness, let me tell you about these blueberry... ⇖ 17
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 70
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 86
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 187
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 226
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 450
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 779
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 199
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 196