Piernik staropolski - część II

W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 6
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 12
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 22
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 22
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 43
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 63
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 168
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 204
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 436
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1902
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 224
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 211
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188