Piernik staropolski etap II
Źródło: https://lena-gotuje.blogspot.com/2014/12/piernik-staropolski-etap-ii.html
Masa piernikowa swoje juz odlezala - 4 tygodnie i zgodnie z zapowiedzia 16 grudnia bylo wielkie pieczenie.Przygotowanie na etapie II: Dojrzala mase piernikowa nalezy podzielic na 3 czesci. Wykladamy na blache o wymiarach ok 30cm x 25 cm kazdy, kawalek osobno. Pieczemy w temperaturze 180 stopni - okolo 25-30 minut, az bedzie ladnie zarumieniony.Wystudzone placki zawijamy w sciereczke i odklad...
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 12
Kurczak z cebulką i papryką– aromatyczne danie, które... ⇖ 12
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 14
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 52
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 70
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 74
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 80
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 105
Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto... ⇖ 95
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3650
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2305
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1657
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 924
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 878
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 839
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 786









































