Piernik staropolski etap II
Źródło: https://lena-gotuje.blogspot.com/2014/12/piernik-staropolski-etap-ii.html
Masa piernikowa swoje juz odlezala - 4 tygodnie i zgodnie z zapowiedzia 16 grudnia bylo wielkie pieczenie.Przygotowanie na etapie II: Dojrzala mase piernikowa nalezy podzielic na 3 czesci. Wykladamy na blache o wymiarach ok 30cm x 25 cm kazdy, kawalek osobno. Pieczemy w temperaturze 180 stopni - okolo 25-30 minut, az bedzie ladnie zarumieniony.Wystudzone placki zawijamy w sciereczke i odklad...
Najnowsze przepisy
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 2
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 16
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 20
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 24
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 59
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 65
Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron... ⇖ 64
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 89
Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto... ⇖ 78
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 65
Pyszne danie jednogarnkowe z dynią, marchewką i papryką.... ⇖ 100
Danie, które lubię jeść na obiad - makaron w wersji... ⇖ 69
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 78
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1686
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 945
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 681
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 595
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 571
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 534
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 441









































