Piernik staropolski
Źródło: https://slodkiblog.pl/piernik-staropolski/
Zapraszam do wspólnego przygotowywania prawdziwego świątecznego piernika. Piernik staropolski długo dojrzewający nie jest trudny do zrobienia, trzeba jedynie zawczasu rozplanować pracę i przygotować ciasto odpowiednio wcześniej. Piernik powinien dojrzewać 2-6 tygodni więc najpóźniej ciasto trzeba przygotować 3 tygodnie przed świętami (piernik potrzebuje jeszcze tygodnia czasu po upieczeniu). Czas przygotowania: 60 min Czas dojrzewania: 2-6 tygodni Czas pieczenia: 20 min...
Najnowsze przepisy
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 11
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 16
Jeśli zaczynacie już powoli planować świąteczne menu... ⇖ 28
Niskowęglowodanowa naleśniki z nadzieniem z sera z mleka... ⇖ 24
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 24
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 51
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 213
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 202
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 210
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 242
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 197
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 569
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 497
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 482
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 406
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 247
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 246









































