Najnowsze przepisy
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 20
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 18
Piernik z powidłami – kuchnia podkarpacka
Piernik z powidłami – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Gmina DębicaJak powszechnie wiadomo, piernik i powidła to para idealna. Zwykle używa się ich do przełożenia warstw upieczonego piernika, ale bywa i tak, że powidła są jednym ze składników samego ciasta. Dzięki temu piernik jest bardziej wilgotny i ma lekko śliwkowy posmak. Proponuję również posmarować cienko powidłami...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 41
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 94
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 78
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 108