Najnowsze przepisy
Ciasto kruche z makiem to prosty i smaczny wypiek, który... ⇖ 28
Bezalkoholowe koktajle sprawdzą się podczas wielu okazji... ⇖ 16
Znacie te uwielbiane przez najmłodszych popękane ciacha?... ⇖ 24
Burger Historia i Pochodzenie – od Hamburg steak do moich... ⇖ 14
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym... ⇖ 15
Arabskie wpływy w kulturze Hiszpanii Historia obecności... ⇖ 13
Wprowadzenie do Pieczonych Udek Kurczaka w Sosie Grzybowym... ⇖ 20
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane z mięsem... ⇖ 30
Piernik z powidłami – kuchnia podkarpacka
Piernik z powidłami – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Gmina DębicaJak powszechnie wiadomo, piernik i powidła to para idealna. Zwykle używa się ich do przełożenia warstw upieczonego piernika, ale bywa i tak, że powidła są jednym ze składników samego ciasta. Dzięki temu piernik jest bardziej wilgotny i ma lekko śliwkowy posmak. Proponuję również posmarować cienko powidłami...
Przepisy z bloga
Łemkowskie pierogi z ziemniakami i kapustą – kuchnia... ⇖ 56
Bandurjanki – kuchnia podkarpackaLokalizacja: powiat... ⇖ 230
Jabczok – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Krasna, gmina... ⇖ 392
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 217
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 255
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 219
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 126
Tradycyjnie grudzień rozpoczynam przepisem na piernik.... ⇖ 106
Rewelacyjny makowiec z budyniem Nie będziecie chcieli już... ⇖ 93
Jak mrozić uszka wigilijne Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 65
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 64
Uszka do barszczu z orzechami i grzybamiW polskiej tradycji... ⇖ 52
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 51