Piernik z powidłami – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2023/12/piernik-z-powidami-kuchnia-podkarpacka.html
Piernik z powidłami – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Gmina DębicaJak powszechnie wiadomo, piernik i powidła to para idealna. Zwykle używa się ich do przełożenia warstw upieczonego piernika, ale bywa i tak, że powidła są jednym ze składników samego ciasta. Dzięki temu piernik jest bardziej wilgotny i ma lekko śliwkowy posmak. Proponuję również posmarować cienko powidłami...
Najnowsze przepisy
Wigilia to nie tylko potrawy. To cisza, światło świec i... ⇖ 10
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 22
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 61
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 42
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 51
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 55
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2891
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2117
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1472
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 687
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 623









































