Piernik z powidłami – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2023/12/piernik-z-powidami-kuchnia-podkarpacka.html
Piernik z powidłami – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Gmina DębicaJak powszechnie wiadomo, piernik i powidła to para idealna. Zwykle używa się ich do przełożenia warstw upieczonego piernika, ale bywa i tak, że powidła są jednym ze składników samego ciasta. Dzięki temu piernik jest bardziej wilgotny i ma lekko śliwkowy posmak. Proponuję również posmarować cienko powidłami...
Najnowsze przepisy
Pyszne, tradycyjne pierniczki - zapraszam do wspólnego... ⇖ 20
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 17
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 36
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1642
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 684
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 678
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 564
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 523
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 468
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 466
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 440









































