Piernik z powidłami i czekoladą

Piernik staropolski to dla mnie kwintesencja świąt Bożego Narodzenia. To swego rodzaju rytuał, który powtarzam co roku: w połowie listopada zagniatam ciasto na ten dojrzewający piernik, a potem na około siedem dni przed Wigilią piekę go, a następnie po czterech dniach przekładam domowymi kwaśnymi powidłami. W tym roku postanowiłam go nieco zmodyfikować i zamiast samych powideł,...
Najnowsze przepisy
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 9
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 15
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 23
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 20
Scarpaccia, włoski placek z cukinii Scarpaccia, włoski... ⇖ 54
Carpaccio z arbuza z fetą Carpaccio z arbuza z fetą -... ⇖ 89
Morele - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieUwielbiam morele!... ⇖ 61
Jogurtowiec z malinami i galaretką Jogurtowiec z malinami... ⇖ 62
Klasyczny hummus - błyskawiczny przepis Klasyczny hummus... ⇖ 101
Wędzone tofu Wędzone tofu - prosty przepisWegańska i... ⇖ 141
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 770
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 312
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 268
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 191
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 190