Piernik zaparzany
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2024/12/piernik-zaparzany.html
Piernik zaparzany. Jest mieciutki, wilgotny dzięki wrzącej wodzie, którą wlewa się w ostatniej chwili przygotowania. Swoje ciasto upiekłam w kwadratowej formie 30x30cm, ale myślę że w keksowej będzie się dobrze prezentował.Wystudzone ciasto polałam lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru pudru i 2 łyżeczek mocno naparzonej herbaty earl grey oraz udekorowałam rozmarynem.Składniki:320 g mąki (dałam orkiszową typ 630)100 g miękkiego masła2 jaja L1/2 szklanki cukru kokosowego...
Najnowsze przepisy
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 5
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 8
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 9
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 16
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 42
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 70
Znudziło ci się ciasto marchewkowe? Zrób ze mną ciasto... ⇖ 91
Rozgrzewająca chińska zupa jajeczna, znana jako Dàn Huā... ⇖ 89
Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender... ⇖ 77
Lazania, bez makaronu, z cienko pociętymi na plasterki... ⇖ 91
Odchudzający koktajl inspirowany przepisem dr. Marka... ⇖ 108
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 70
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 69
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 62
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 50








































