Pierogi Ruskie

CIASTO: - 1 kg maki- szczypta soli- 1 jajko- ciepla woda ok. 350-400ml wody ( ile przyjmie)Make wsypujemy do miski, dodajemy jajko, szczypte soli nastepnie stopniowo wlewamy ciepla wode, jednoczesnie wyrabiajac na gladkie ciasto. Ciasto na pierogi ruskie walkujemy na podsypanej maka stolnicy, wykrawamy kolka (za pomoca szklanki albo maszynki do wykrawania pierogow), na srodek kladziemy kulke fars...
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 12
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 22
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 17
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 13
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Czasem najlepiej smakują proste desery, a przygotowanie... ⇖ 800
Na pewno wiele z nas próbowało popularne ciastka Cantucci... ⇖ 699
Jednym z moich ulubionych dań jest kebab <3 więc dziś... ⇖ 994
Chyba każdy z nas uwielbia tradycyjne ciasto kruche...... ⇖ 789
Dawno nie robiłam ciasteczek więc zdecydowanie muszę to... ⇖ 771
Ciasto z makiem bardzo często pojawia się u mnie w domu,... ⇖ 750
Gdy pogoda nie dopisuje, takie właśnie danie się wpisuje... ⇖ 837
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2111
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 348
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 277
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273