Pierogi ruskie
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2025/01/pierogi-ruskie.html
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od dawna. Przyznam szczerze, że ich lepienia już tak bardzo nie lubię, ale ciasto, które jest delikatne i elastyczne zdecydowanie ułatwia wykonanie. Pierogi przygotowuję z wyrazistym, pieprznym farszem i okraszam podsmażoną na maśle cebulką. Na drugi dzień lubię odsmażyć je na patelni i delikatnie przyrumienić ciasto. Ten smak dzieciństwa chyba nigdy mi się nie znudzi :).PotrzebneskładnikiCIASTO- 500 g...
Najnowsze przepisy
Dla wszystkich znudzonych kanapkami na śniadanie mam coś... ⇖ 7
Malinowe Sernikobrownie– połączenie czekolady, sera i... ⇖ 12
Pasta z kiełbasy to propozycja na szybki i smaczny sposób... ⇖ 14
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe,... ⇖ 9
Ciasto przekładane bez pieczenia. Szybki i smaczny deser,... ⇖ 9
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 10
Pyszna chrupiąca grzanka z niesamwicie kremowym pesto... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 35
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 61
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 65
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 176
Pesto to wszechstronny dodatek do makaronów, sałatek, ryb... ⇖ 95
Dawno nie jadłam klasycznych placków ziemniaczanych, ale... ⇖ 105
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 46
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 42
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 41
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 30







































