Pierogi ruskie
Źródło: https://www.kulinarneinspiracjefutki.pl/2025/01/pierogi-ruskie.html
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od dawna. Przyznam szczerze, że ich lepienia już tak bardzo nie lubię, ale ciasto, które jest delikatne i elastyczne zdecydowanie ułatwia wykonanie. Pierogi przygotowuję z wyrazistym, pieprznym farszem i okraszam podsmażoną na maśle cebulką. Na drugi dzień lubię odsmażyć je na patelni i delikatnie przyrumienić ciasto. Ten smak dzieciństwa chyba nigdy mi się nie znudzi :).PotrzebneskładnikiCIASTO- 500 g...
Najnowsze przepisy
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 24
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 21
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 31
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 27
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 65
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 52
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 45
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 64
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 62
Ryby bardzo często goszczą na moim stole, a makarony... ⇖ 84
Sandacz to delikatna ryba, która odznacza się maślanym,... ⇖ 93
Knedle ze śliwkami zawsze przypominają mi najlepsze smaki... ⇖ 214
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1784
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1146
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 695
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 610
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 596
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 594
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 559
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 484
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 478
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 460









































