Najnowsze przepisy
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 16
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 12
Pierogi z mięsem i kapustą - kuchnia podkarpacka
Pierogi z mięsem i kapustą - kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina Borowa, powiat mielecki Farsz do pierogów z mięsem wymaga specjalnych dodatków. Samo mięso byłoby zbyt suche, dlatego zwykle łączy się je z gotowanymi warzywami, a czasem również z kaszą. Dzięki temu farsz jest bardziej wilgotny, ale mięso nadal odgrywa w nim główną rolę. Rodzaj mięsa również ma znaczenie....
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 41
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 93
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 78
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 108