Najnowsze przepisy
Grillowany camembert z borówką Grillowany camembert z... ⇖ 2
Brzoskwiniowy Obłok (ciasto z brzoskwiniami z puszki,... ⇖ 26
Pyszne, kremowe ciasto na deser, bez pieczenia, idealne.... ⇖ 51
Sezon na szparagi rozpoczęty - zapraszam do zakładki z... ⇖ 42
Zupa cebulowa kremPrzepis na zupę z cebuli karmelizowanej... ⇖ 41
Pierogi z soczewicą i cebulą – kuchnia podkarpacka
Pierogi z soczewicą i cebulą - kuchnia podkarpackaW regionalnej podkarpackiej kuchni nie brakuje roślin strączkowych. Przede wszystkim w wielu tradycyjnych daniach, głównie tych gotowanych zimą, wykorzystuje się fasolę - zarówno białą („Jaś”, „Jasiek”), jak i czerwoną oraz dwukolorową („krasa”, „amerykon”). W całym regionie fasola często określana jest mianem...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 36
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 88
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 71
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 100