Pierogi z truskawkami
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/05/pierogi-z-truskawkami.html
Pierogi z truskawkamiW sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i polane gęstą śmietaną to danie obowiązkowe! Największą radość sprawimy oczywiście dzieciom, które uwielbiają takie rarytasy. Składniki:Ciasto:3 szklanki mąki1 szklanka wrzątku2 łyżki oleju lub roztopionego masła1 łyżeczka soliFarsz:1/2 kg truskawek4 łyżki cukrudodatkowo:szklanka gęstej śmietany 18%Sposób przyrządzenia: Ciasto. Do wrzątku dodajemy sól, dokładnie...
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 17
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 12
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 20
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 39
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 31
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 45
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 39
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 193
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 57
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 45
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 140
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 41
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1805
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1181
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 666
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 613
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 488
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 480
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 463







































