Pierogi z zieloną soczewicą i koperkiem i z nadzieniem z batatów i sera ricotta /Dumplings stuffed green lentils and dill and sweet potatoes and ricotta cheese.
Źródło: https://szkockiesmaki.blogspot.com/2020/05/pierogi-z-zielona-soczewica-i-koperkiem.html
Dzisiejszy post z pewnością by nie powstał, gdyby nie mail wysłany przez Moray College do wszystkich studentów ESOL (cudzoziemców studiujących Angielski)Poproszono nas o przesłanie zdjęcia potrawy i przepisu na danie, które jest popularne w naszym kraju i które my również chętnie gotujemy w naszych domach. Oczywiście przepis ma być opisany w języku angielskim.Wybrane przepisy...
Najnowsze przepisy
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 107
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 20
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Kalafior to warzywo, które uwielbiam w każdej postaci.... ⇖ 493
Grudzień to okres, w którym wielu moich znajomych z... ⇖ 526
Zniknęłam na kilka tygodni z mediów społecznościowych,... ⇖ 569
Przepis na dzisiejszą zupę nie pochodzi z przepastnych... ⇖ 802
Przepis na zupę, podobnie jak poprzedni na rybę z Wysp... ⇖ 689
Jedną z popularniejszych potraw w polskiej kuchni jest... ⇖ 598
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2137
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1150
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 995
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 902
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 886
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 657









































